a

Bitget’in Merkle Tree Rezev Kanıtı Yayında!

coinnet
coinnet

FTX krizinden sonra hem borsalarda hem de kripto varlıklarda kullanıcıların güveni sarsılmış durumda. Bazı borsalar ve Kripto kreditörü firmalar kullanıcı güvenini kazanabilmek için, şeffaflık esaslı Merkle Tree Rezev Kanıtını herkese açık bir şekilde paylaştı.

Bitget, hem Koruma Fonu (SAFU)’nu arttırarak hem de Merkle Tree Rezerv Kanıtı’nı paylaşarak kullanıcı güvenini kazanmış görünüyor. Borsanın yaptığı açıklama şu şekilde:

Değerli Global Bitgetliler,

Sektörümüz ve FTX’i çevreleyen son olaylardan etkilenen herkes için zor bir ay oldu.

Lider bir kripto para borsası ve koruyucusu olarak Bitget, varlıklarınızı nasıl tuttuğumuz konusunda şeffaf olmayı taahhüt eder.

Öyleyse açık olalım: https://www.bitget.com/tr/reserveCertificate

Bitget, tam rezervli bir borsa ve saklama kuruluşudur

Bu, tüm müşterilerimizin fonlarının 1:1 oranında tutulduğu anlamına gelir. Müşterilerimizin tüm varlıklarını karşılayacak ve ek rezervler bulunduracak fonlarımız var.

Rezerv Kanıtı

Bugün itibariyle, Merkle tree rezerv kanıtımız Bitget.com’da resmi olarak yayınlandı. Rezerv kanıtımız, spot, vadeli işlemler ve Bitget Kazan dahil olmak üzere tüm ürünlerdeki kullanıcı bakiyelerini kapsar.

Sizi Merkle tree aracılığıyla varlıklarınızı doğrulamaya davet ediyoruz.

Varlıklarınızı şimdi doğrulayın

Bitget, hesaplarınızın ve varlıklarınızın güvenliğinden asla taviz vermedi ve asla da vermeyecek. Rezervlerimizi müşterilerimiz için şeffaf tutmak için sayfayı düzenli olarak güncelleyeceğiz ve dünya çapında kripto paraların güvenli bir şekilde benimsenmesini savunmaya devam edeceğiz.

Bitget Ekibi

Merkle Tree (Ağacı) Nedir?

Kriptografi ve bilgisayar bilimlerinde, Hash ağacı ya da Merkle ağacında her yaprak düğümü veri blokunun özet değerini, her yaprak olmayan düğüm ise kendi alt düğümlerinin kriptografik özet değerlerini içerir. Merkle ağacı büyük veri yapılarının verimli ve güvenli bir şekilde doğrulanmasını sağlar. Merkle ağaçları, özet listeleri ve özet zincirlerinin genelleştirilmiş halidir. Aynı isimdeki Merkle İmza Algoritması, Merkle özet değeri ağacını kullanmaktadır.

Bir yaprak düğümün verilen Merkle ağacının bir parçası olduğunu göstermek için, ağaçtaki yaprak düğümü sayısının logaritması kadar bir takım hesaplama yapılması gerekmektedir; bu da yaprak düğümü sayısı kadar işlem gerektiren özet listeleriyle çelişir.

Merkle Tree (Ağacı) Nerde kullanılır?

Merkle ağaçları bilgisayarlar arası transfer edilen ya da bilgisayarlarda saklanan, işlenen her türlü verinin doğrulanmasında kullanılabilir. Kişiden kişiye (P2P) ağlarda alınan veri bloklarının hasarsız, değiştirilmemiş ve hatta sahte olup olmadığını anlamamıza yardımcı olurlar. 

Merkle ağaçları kriptografik hash fonksiyonlarında kullanılmaktadır. Merkle ağaçları aynı zamanda IPFS, Btrfs ve ZFS dosya sistemlerinde (veri bozulmalarını saymak için), Dat protokolünde, Apache Wave protokolünde, Git ve Mercurial dağıtık versiyon kontrol sistemlerinde, Tahoe-LAFS yedek sisteminde, Zeronet, Bitcoin ve Ethereum P2P ağlarında, seritfika şeffaflığı sisteminde ve Apache Cassandra, Riak, Dynamo gibi birçok NoSql sisteminde kullanılmaktadır.

Satoshi Nakamoto Bitcoin uygulamaya geçirildiği noktada Merkle ağaçlarını aşırı boyutlu özet fonksiyonlarının Hızlı Merkle ağaçları kullanarak sıkıştırma aşamasında hafifletmiştir.

Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.