a
coinnet
coinnet

Bloomberg’e göre, Huobi Group’un kurucusunun kripto borsasındaki çoğunluk hissesinin satışı, 2 trilyon dolarlık küresel kripto sirkülasyonunun başlamasından bu yana endüstrinin en büyük devralımı olabilir.

Leon Li, yaklaşık on yıl önce kurduğu şirketin yaklaşık 3 milyar dolarlık hissesini veya %60’ını satmak için çeşitli yatırımcılarla görüşüyor.

Çinli kripto patronunun, hisse transferi için Tron kurucusu Justin Sun ve kripto milyarder Sam Bankman-Fried’in FTX’i ile zaten temas halinde olduğu bildirildi.

Kaynak, Li’nin 2 milyar ila 3 milyar dolar arasında bir değerleme istediğini ve bu da ölçeğin 1 milyar doların üzerine çıkabileceği anlamına geldiğini açıkladı.

Ayrıca, mevcut destekçilerin (ZhenFund ve Sequoia China) Li’nin kararı hakkında Temmuz ayındaki hissedarlar toplantısında bilgilendirildiği aktarıldı. Anlaşmanın muhtemelen bu ayın sonunda kapatılabileceğini söylediler.

Bir Huobi sözcüsü Bloomberg’e e-postayla gönderilen bir açıklamada, “Yeni hissedarların daha güçlü ve becerikli olacağını, Huobi markasına değer vereceklerini ve Huobi’nin büyümesini sağlamak için daha fazla sermaye ve enerji yatırımı yapacaklarını umuyorum” dedi. Ama konuyla ilgili ayrıntı vermedi.

2013 yılında kurulan Huobi, bir zamanlar özellikle Çin’de olmak üzere dünyanın en aktif Bitcoin ticaret platformuydu. Ancak, Çin geçen yıl kripto işlemlerini yasakladıktan sonra denizaşırı pazarlara genişlemeye başlamak zorunda kaldı. O zamandan beri Binance ve FTX gibi daha büyük rakiplerle savaşmak zorunda kaldı.

Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.