a

SEC, Binance ve CEO Changpeng Zhao’ya Dava Açtı

coinnet
coinnet

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), kriptoyla ilgili başka bir dava açtı. Bu sefer işlem, ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası Binance’e karşı yapılıyor. Özellikle dava platformun kurucu ortağı ve CEO’su Changpeng Zhao namı diğer CZ’ye karşı uzanıyor. Komisyon, Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapora göre her iki tarafı da ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçladı.

Komisyon ayrıca Binance.com ve Binance.US platformunun da önceden kayıt olmaksızın komisyoncu-satıcı, takas acentesi ve borsa olarak hareket ettiğini belirtiyor. Ayrıca Binance tarafından ihraç edilen tokenleri ve bazı hizmetlerini menkul kıymet ihracı olarak listeledi. Komisyon, Binance Coin [BNB] ve Paxos tarafından çıkarılan stablecoin BUSD’nin güvenlik tokenları olduğunu iddia etti.

Binance ve Menkul Kıymet Teklifleri

SEC eyleminin yayınlanmasından bu yana BNB piyasa değerinde bir düşüş kaydetti. CoinMarketCap’e göre kripto para, son bir saatte değerinin %4’ünden fazlasını ve son yedi günde %8’den fazlasını kaybetti. Kripto para 286,08 dolardan işlem görüyordu ve 44 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahipti.

SEC’in radarına giren diğer tokenler ise Solana [SOL], Cardano [ADA], Polygon [MATIC], Filecoin [FIL], Cosmos [ATOM], the Sandbox [SAND], Decentraland [MANA], Algorand [ALGO] ], Axie Infinity [AXS] ve COTI. Tüm bu kripto paralar, raporun ortaya çıkmasından bu yana piyasadaki fiyat düşüşlerini görmeye başladı.

Telegram kanalımızı takip ederek haberlerimizden anında haberdar olabilirsiniz. Twitter hesabımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Günün başka bir önemli haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sorumluluk Reddi: Coin-net.com’da ifade edilen görüşler herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırımcılar, Bitcoin, kripto para birimi veya dijital varlıklara herhangi bir yüksek riskli yatırım yapmadan önce gerekli özeni göstermelidir. Transferlerinizin ve alım satımlarınızın kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve uğrayabileceğiniz zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu lütfen unutmayın. Coin-net, herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını tavsiye etmez, Coin-net bir yatırım danışmanı değildir.

YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.